Οστεοχόνδρωση της θωρακικής περιοχής - συμπτώματα σε γυναίκες με τα οποία μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ασθένεια

Θωρακική οστεοχόνδρωση σε γυναίκα

Η βλάβη στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης θεωρείται συχνά εσφαλμένα ως παθολογία των εσωτερικών οργάνων. Οι πνεύμονες, η καρδιά, καθώς και οι μαστικοί αδένες και το στομάχι που βρίσκονται εδώ μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο σε αυτήν την τοποθεσία. Εξαιτίας αυτού, είναι συχνά δύσκολο για τους γιατρούς να διαγνώσουν την οστεοχόνδρωση της θωρακικής περιοχής: τα συμπτώματα στις γυναίκες μπερδεύονται με μαστοπάθεια.

Θωρακική οστεοχονδρωσία - συμπτώματα και αισθήσεις

Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί ότι η οστεοχόνδρωση είναι η πιο κοινή παθολογία της σπονδυλικής στήλης. Από τη φύση του, είναι μια εκφυλιστική, σχετιζόμενη με τη δυστροφία βλάβη των δίσκων μεταξύ των σπονδύλων. Τέτοιες διεργασίες οδηγούν σε μη αναστρέψιμες αλλαγές στη σπονδυλική δομή, η οποία επηρεάζει τη λειτουργικότητα της σπονδυλικής στήλης στο σύνολό της.

Δεδομένης της πυκνής νεύρωσης και της παρουσίας μεγάλου αριθμού νευρικών ριζών, οι ασθενείς με οστεοχονδρωσία βιώνουν έντονο, οξύ πόνο. Ταυτόχρονα, η φύση και η έντασή τους μπορεί να αλλάξουν. Αυτό περιπλέκει τη διαγνωστική διαδικασία: για τη διαφοροποίηση της θωρακικής οστεοχόνδρωσης, αναλύονται τα συμπτώματα και οι αισθήσεις στις γυναίκες, εξαιρουμένης της παθολογίας των μαστικών αδένων, της καρδιάς και του στομάχου.

Τα πρώτα σημάδια οστεοχονδρωσίας στις γυναίκες

Οι οδυνηρές αισθήσεις έρχονται στο προσκήνιο ανάμεσα σε όλα τα πιθανά σημάδια βλάβης της σπονδυλικής στήλης. Οι έντονοι, πονεμένοι πόνοι που εντείνονται τη νύχτα, όταν μένετε σε μια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι συχνά οι πρώτοι που τραβούν την προσοχή. Αυξημένος πόνος παρατηρείται επίσης κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας με:

 • λυγίζει?
 • απότομες στροφές στο πλάι.
 • παρατεταμένη σωματική, ακόμη και χαμηλής έντασης άσκηση.
 • βαθιά ανάσα;
 • σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Μερικοί ασθενείς παραπονιούνται για αίσθημα συμπίεσης στην περιοχή του θώρακα. Εάν υπάρχει υποψία οστεοχονδρωσίας της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τα συμπτώματα στις γυναίκες μπορεί να συμπληρώνονται από μια σειρά από σημεία, τα οποία είναι:

 • μούδιασμα ορισμένων περιοχών της επιδερμίδας.
 • αίσθημα ψυχρότητας στα κάτω άκρα.
 • πόνος στην προβολή του στομάχου και του οισοφάγου.
 • διαταραχές στη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα.
Ο αυξημένος πόνος στην πλάτη κατά την κίνηση είναι σημάδι θωρακικής οστεοχόνδρωσης

Βαθμοί οστεοχονδρωσίας

Τα συμπτώματα της θωρακικής οστεοχονδρωσίας στις γυναίκες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση των εκφυλιστικών αλλαγών. Λαμβάνοντάς τα υπόψη, διακρίνονται τα αντίστοιχα στάδια της νόσου (βαθμός):

 • 1ος βαθμός - διορθώνεται όταν παρατηρούνται αλλαγές στον ίδιο τον πυρήνα του δίσκου.Το υπερβολικό φορτίο οδηγεί σε αφυδάτωση του πυρήνα, η οποία προκαλεί μείωση του ύψους του δίσκου και ανάπτυξη ρωγμών στην περιοχή του ινώδους δακτυλίου. Δεν υπάρχει πόνος, μερικές γυναίκες παραπονιούνται για ελαφριά ενόχληση με παρατεταμένη στατικότητα.
 • 2ος βαθμός – λόγω μείωσης του ύψους του δίσκου, μειώνεται η απόσταση μεταξύ των σπονδυλικών σωμάτων.Οι σύνδεσμοι της σπονδυλικής στήλης τελικά πέφτουν. Οι σπόνδυλοι αποκτούν μεγαλύτερη κινητικότητα, κάτι που δεν είναι τυπικό για τη θωρακική περιοχή συνολικά. Ως αποτέλεσμα, αυξάνεται ο κίνδυνος μετατόπισης. Ο πόνος εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της εργασίας. Σε αυτό το στάδιο εντοπίζεται η οστεοχόνδρωση της θωρακικής περιοχής και τα συμπτώματα στις γυναίκες γίνονται εμφανή.
 • Βαθμός 3 – παρατηρείται σχηματισμός πρόπτωσης μεσοσπονδύλιου δίσκου.Τα φαινόμενα αυτά συνοδεύονται από υπεξαρθρώσεις και ανάπτυξη αρθρώσεων των μεσοσπονδύλιων αρθρώσεων. Η κινητικότητα μειώνεται και εμφανίζεται μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα άκρα. Οι επώδυνες αισθήσεις καταγράφονται στην πλάτη, τον αυχένα και τη θωρακική περιοχή.
 • 4ος βαθμός - το σώμα προσπαθεί να αντισταθμίσει την υπερκινητικότητα των σπονδύλων και να προσαρμοστεί στη δυσλειτουργία της σπονδυλικής στήλης.Όπου τα σπονδυλικά σώματα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, σχηματίζονται οστεόφυτα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν τσιμπήματα στα νεύρα και να τραυματίσουν τους σπονδύλους.

Πώς να ξεχωρίσετε τη θωρακική οστεοχόνδρωση από άλλες ασθένειες;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τα συμπτώματα της οποίας στις γυναίκες γενικά δεν διαφέρουν από αυτά που καταγράφονται στους άνδρες, εμφανίζεται λιγότερο συχνά από τις βλάβες της αυχενικής και της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Ωστόσο, αυτό δεν διευκολύνει τη διαδικασία διάγνωσης της νόσου. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εντοπισμού, πολλοί γιατροί συγχέουν την παθολογία με ασθένειες των οργάνων του θώρακα.

Ωστόσο, έμπειροι ειδικοί που γνωρίζουν πώς να αναγνωρίζουν τη θωρακική οστεοχόνδρωση ήδη στο πρώτο στάδιο προσπαθούν να αποκλείσουν ασθένειες του μαστού, της καρδιάς, του στομάχου και των πνευμόνων. Έτσι, δεν υπάρχει βήχας με θωρακική οστεοχόνδρωση, σε αντίθεση με παθολογίες του αναπνευστικού συστήματος, που συνοδεύονται πάντα από αυτό το σύμπτωμα.

Πώς να ξεχωρίσετε τη θωρακική οστεοχόνδρωση από τον πόνο στην καρδιά;

Στην πράξη, οι γιατροί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου ένας ασθενής παραπονιέται για συχνό πόνο στην καρδιά, αλλά οι αλλαγές στο καρδιογράφημα και το υπερηχογράφημα δεν καταγράφονται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οδυνηρές αισθήσεις στο στήθος στα αριστερά σχετίζονται με νευρολογικές διαταραχές λόγω οστεοχονδρωσίας. Όταν ο χώρος μεταξύ των παρακείμενων σπονδύλων μειώνεται, οι ρίζες των νεύρων συμπιέζονται, γεγονός που προκαλεί επώδυνες αισθήσεις που μιμούνται μια επίθεση καρδιακού πόνου.

Γνωρίζοντας πώς να διακρίνετε τη στηθάγχη από τη θωρακική οστεοχόνδρωση, μπορείτε να εντοπίσετε αμέσως τις διαταραχές του μυοκαρδίου. Μεταξύ των βασικών διαφορών:

 1. Με την οστεοχονδρωσία, ο πόνος διαρκεί για ώρες, εβδομάδες και έχει πορεία σαν κύμα, υποχωρεί και εμφανίζεται ξανά. Με τη στηθάγχη, μια επίθεση πόνου διαρκεί 10-15 λεπτά, υποχωρεί μετά τα νιτρικά.
 2. Η εμφάνιση πόνου στην οστεοχονδρωσία δεν εμφανίζεται στο φόντο της σωματικής δραστηριότητας, σε αντίθεση με τη στηθάγχη.
 3. Ο νευρολογικός πόνος λόγω τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης μπορεί να ανακουφιστεί με αναλγητικά, αλλά για ασθενείς με καρδιακή παθολογία αυτά τα φάρμακα είναι αναποτελεσματικά.

Θωρακική οστεοχόνδρωση και VSD

Τα σταθερά σημάδια της θωρακικής οστεοχόνδρωσης στις γυναίκες πρέπει να διαφοροποιούνται από τις εκδηλώσεις της VSD. Σε αντίθεση με τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης, οι ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος χαρακτηρίζονται από μια σειρά συμπτωμάτων στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή.Μεταξύ των χαρακτηριστικών σημείων του VSD:

 • ταχυκαρδία, πόνος στην καρδιά.
 • η εμφάνιση κρίσεων άσθματος?
 • ασταθής αρτηριακή πίεση λόγω διαταραχών του κυκλοφορικού (η πίεση με θωρακική οστεοχόνδρωση είναι πάντα φυσιολογική).
Σε αντίθεση με τη θωρακική οστεοχόνδρωση, η VSD συνοδεύεται από πόνο στην καρδιά

Θωρακική οστεοχονδρωσία και πόνος στο στομάχι

Ο κοιλιακός πόνος με θωρακική οστεοχόνδρωση προκαλείται από παραβίαση της εννεύρωσης των σπονδύλων που βρίσκονται στην προβολή του στομάχου. Εάν ο ασθενής έχει προβλήματα στο στομάχι, εμφανίζεται ενοχλητικός πόνος που συνοδεύεται από δυσάρεστες αισθήσεις όπως καούρα. Ταυτόχρονα, οι οδυνηρές αισθήσεις δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τη δραστηριότητα και τη σωματική δραστηριότητα.Ο πόνος με θωρακική οστεοχόνδρωση στην κοιλιακή περιοχή έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • επιδεινώνεται από κινήσεις που αφορούν τη σπονδυλική στήλη.
 • η ταλαιπωρία δεν υποχωρεί μετά τη λήψη φαρμάκων που βελτιώνουν την πέψη.
 • εμφανίζονται ανεξάρτητα από την πληρότητα του στομάχου: με άδειο στομάχι, μετά το φαγητό.

Θωρακική οστεοχόνδρωση και πόνος στον μαστικό αδένα

Η μασταλγία είναι ένα κοινό σύμπτωμα στις γυναίκες. Πολλά κορίτσια βιώνουν οδυνηρές αισθήσεις στο στήθος λόγω κυκλικών ορμονικών αλλαγών. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει κυκλικός πόνος, οι γιατροί υποψιάζονται πιθανές αλλαγές στη σπονδυλική στήλη. Ταυτόχρονα, οι ίδιες οι γυναίκες αρχίζουν να αναζητούν την αιτία στο Διαδίκτυο, προσπαθώντας να καταλάβουν πώς να καταλάβουν ότι έχετε οστεοχονδρωσία.

Στις περιπτώσεις που εμφανίζονται εκφυλιστικές αλλαγές στη σπονδυλική στήλη, ο πόνος αλλάζει θέση και εμφανίζεται ανεξάρτητα από τη φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει οίδημα ή διόγκωση του μαστού. Ο ίδιος ο αδένας διατηρεί πλήρως την εμφάνιση, το μέγεθος και το σχήμα του, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που αναπτύσσονται παθολογίες του μαστού. Παρόμοια σημάδια οστεοχονδρωσίας στις γυναίκες βοηθούν στη διαφοροποίηση της νόσου.

Τι να κάνετε με τη θωρακική οστεοχόνδρωση;

Έχοντας υποψία θωρακικής οστεοχόνδρωσης στις γυναίκες, οι γιατροί στέλνουν ασθενείς για κατάλληλη εξέταση. Αυτή η διάγνωση της νόσου και η σωστή διόρθωση μας επιτρέπουν να αποφύγουμε τις αρνητικές συνέπειες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με διαταραχές της σπονδυλικής στήλης. Μια ενδελεχής διάγνωση, η οποία βασίζεται σε δεδομένα εξέτασης υλικού, είναι σημαντική.

Διάγνωση οστεοχόνδρωσης της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Η κύρια και συχνά η μόνη διαγνωστική μέθοδος είναι η ακτινογραφία θώρακος. Σας επιτρέπει να διαγνώσετε την οστεοχόνδρωση στις γυναίκες, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των αλλαγών. Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της φωτογραφίας.Όταν υπάρχει οστεοχόνδρωση της θωρακικής περιοχής, τα συμπτώματα στις γυναίκες στην εικόνα έχουν ως εξής:

 • παραβίαση των περιγραμμάτων των ίδιων των δίσκων που βρίσκονται μεταξύ των σπονδύλων.
 • Τροποποιημένο σχήμα δίσκου.
 • η παρουσία οστεοφύτων (παθολογικές αναπτύξεις).
 • ακανθώδεις διεργασίες με αιχμηρές άκρες, σπόνδυλοι ακανόνιστου σχήματος.
 • η παρουσία μεσοσπονδυλικής κήλης.

Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Η θεραπεία για αυτή την ασθένεια είναι πολύπλοκη. Η θεραπεία της θωρακικής οστεοχονδρωσίας πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε διάφορες κατευθύνσεις:

 1. Εξάλειψη του πόνου- χρησιμοποιήστε ΜΣΑΦ.
 2. Ενίσχυση της σπονδυλικής στήλης– μέτρια, ισορροπημένη σωματική δραστηριότητα, φυσικοθεραπεία.
 3. Χειρουργική επέμβαση– όταν εμφανίζονται μεσοσπονδύλιοι κήλες.